Sunday, March 04, 2007

Miroazne


Dupa taceri indelungi cu iz de munca netrebnica, infacultatita si preumblet nevoie mare, piticii au decis ca trebuie sa faca cale intoarsa catre locul de destrabalare si impopotonare al dansilor. Tadaaa! Iaca-ma-s, restanta pana-n maduva oaselor la lepse, Zazinha si de-ce si-au facut de cap, ba chiar si Miss Auntie... Eu-s numai una in zilele mele bune (Desi cand sunt norii prea jos in capul meu puteti sa dati de Maura, Petronella si Histerica cu accentul pe "i" nr 2).
S-o luam sistematic si sa ne lasam purtati de nas [ca-n Tom si Jerry cand iesea Jerry din ascunzatoare somnambulic spre branzeturile [nu zicea nimic de telemea, da' las' ca stiu io!]]:

1. Miroazna de mare plouata. De nisip ud. Corelat cu cap tasnind din cort ca sa adulmece si picuri maaaari cat ouale de bibilica batand in tenda sus-mentionatului.

2. Scortisoara. De la merele glasate ale bunica-mii. De la turta dulce tare si negricioasa pe care-o tot scoatea din cuptor. [Cuptorul asta e un taram grozav unde traiesc in comuniune fericita: poale in brau care se tin de mana cu tarte cu cremoze, patratele cu lamaie isi asmut albusurile spre cozonaci, painile cresc peste buza tavii si briosele se burzuluiesc la foc rapid.]

3. Mirosul taaare de-l tai cu cutitul de vopsea proaspata, lac de mobila, dizolvant. Si-n mine se ascunde o mica aurolaca manjita cu noroi pe fata si haine zdrentaroase. Ba chiar apropiatii vor sesiza prea putine diferente intre mine si personajul mentionat. Ba chiar si cei mai indepartati trebuie sa fi observat amorul meu pentru picioare desnude.


4.Aroma de Earl Grey impreuna cu mirosul de coji de portocale [mai ales cand decojesti oo portocala si-ti ramane intre unghii vreme multa]. Alternativ, cafea proaspat cursa din rasnita cu cardamon.

5. O sabor de brad de Craciun cand ia putin foc de la lumanarile plantate in el. Daca mai da de rasina, ne tamaiaza pe toti. (Si-acuma confidenta de la spoveditor: juna fiind la patru ani impliniti, completa cu codite cu ata si spielhosen, intreb cu candoare: Buni, noi de ce nu ne cumpara o cadelnita sa ne jucam cu ea? Bunica-mea fiind protestanta si eu plimbata pe la ortodocsi, va imaginati iconoclastica ei nedumerire!)

Acestea fura primele cinci; Altele notabile de bonus ar mai fi: cantalupul galbui cu burtile-i instelate cu rom, iarba de primavara (mai ales cand o mesteci intre dinti) si busuiocul cu otet balsamic.

Ne intoarcem mai pe seara cu episodul doi din serialul "Prinde-o neica, da-i cu leapsa!"

2 comments:

Monica said...

Ioi, bine ca ai revenit, ca altfel te includeam sio ep tine in liga ranitilor de razbel cu biroul...da-i si iar da-i!

Zaza said...

@ Meri: pe unde-mi umblaşi puşlama mică?

şi când bem şi noi cafeaua aia odată??