Friday, January 05, 2007

Un Balci



Casa din strada inotatiei, din fund de Dame du Roi si din "the place where normal things don't happen [very often]", s-a transformat la inganatul dintre ani in carusel de masti. Si vorbele de vata de zahar se imbina cu baltile de sampanie, cu fuste invartinde de chivute si masti de carton poleit. Dumnezeu paseste pe ringul de dans ca un rusneac la cazacioc, Dracul o tine pe Fumanchu in poala si-i vorbeste molcom despre muzica, Micul Rosu in camera isi arata maiestria limbii in ambele sensuri si ascuteala creierului, o Nebunateca roscata s-a deghizat in meri cea venita de la bal si salta, un Ornament de Brad rejettee isi imparte glumele printre noi, o Motociclista Unguroaica isi plimba pletele pe gresie, Nashul isi flutura ghiulul la noi si in magazie niste oameni se afuma intr-un sertar de pat si se intind pe frigider printre borcane goale. Copilul Emo cu ochi albastri nu se poate retrage antisocial, Parul Scurt cu ochelari de Jarvis Cocker nu-si mai simte picioarele si se rade de chipsurile gigant care ies din punga, Irlandezul de serviciu bate-n capacul pipei si ramane fara canapea din cauza Domnului cazut in somn adanc; Gogoasa Infuriata cu tricou de spalat podele la galera dantuieste in pas de squirrel nut zippers impreuna cu singura Printesa Thailandeza blonda; cele doua refugiate din biblioteca cu periscoape de petrecere si pahare naturale pe copacii facuti pasta. Pippi Longstocking cu Ozzy Osbourne si Nancyboyo isi fac veacul in cada cu sticla de whisky/gin turnandu-si tristetea pe gat. Pe canapeaua cu picatele doi actori dorm rezemati unul de altul intr-o armonie necaracteristica. Unul cu fata umflata de tristete, celalalt cu niste vise in bucatele infigandu-i-se in spate. Si balta de sampanie era din ce in ce mai mare, sufletul spiridusului peruvian se lungea si se largea in fata pixelilor de unde controla muzica.
Si Saddam cu prima sa sotie in camesoi bej si falfaind isi danseaza spatiul propriu in tuse de intimitate. Hop! Iaca e nevoie de o doctoresa care-si plimba stetoscopul de-alungul peretelui curb din hol, de pe campul de lupta rasare si Eroul Necunoscut manjit in funingine si cu uniforma rupta. Sotia sa, Madam Cocotte isi planteaza vorbele de peregrinare neschimbate si ciorapii rosii fishnet n-o lasa sa danseze. Masca venetiana de pe canapea croseteaza picior peste picior, domnul Freud dintr-un colt sufla baloane prin pipa imaginara.
Peste tot, pe jos, lume: intr-un perete se casca o gaura cat capul Baietelului cu Par in Valuri pierdut in farmecele Demoazelei Punk. Si Matriosca cu obraji imbujorati se aseaza sub patura in inima petrecerii, Frumoasa cu Par Drept si ochi de pisica verzi cauta cu privirea motive de zambit. O Ratacitoare dotata cu poncho gri si multiple miscari unduioase intrase in vorba cu o chivuta supla impopotonata cu tot "fool's gold"ul din lume si inarmata cu unghii rosii ca para si saluri de culoarea marii.
Clownul isi salta palaria de paie si picioarele in tavan. Chivuta principala ghiceste-n cafea de la intrare incepand batand cu tocurile in parchet in pas de step.

4 comments:

Zaza said...

Gogoasa Infuriata cu tricou de spalat podele la galera dantuieste in pas de squirrel nut zippers impreuna cu singura Printesa Thailandeza blonda;

Magistraaaal!:)

Anonymous said...

Joli recit mais c'est uniquement un defile de masques, y'a rien de vivant la dedans. On se croirait dans un reve muet, parce qu'on peut se deplacer parmi les personnages, on peut les observer de pres, mais l'interaction avec eux est quasiment inexistante. Et on se dit alors, si ce sont des vrais etres humains ou est la parole, ou sont les couleurs du language dans ce tableau ?

merimeriquitecontrary said...

stimate domn vorbind din avion furnicii cu stiloul in mana, banuiesc. c'est vrai. ai vazut ce n-au vazut multi oameni care au citit textul de fata, raceala lui. e ca o lingura de argint pe spate, care chiar e acolo batuta in cuie si respirand din fiecare por.
va multumesc, poate.
iar daca sunteti domnul jders nu va mai ascundeti dupa deget, caci mastile acestea n-au substanta si nu le confectionati destul de opace.

Teo said...

"Peste tot, pe jos, lume: intr-un perete se casca o gaura cat capul Baietelului cu Par in Valuri pierdut in farmecele Demoazelei Punk." ...am ajuns basme de adormit copiii. Baietel zici eh? :))why didn't you call him Hansel? :D. we all did some heavy undercover work that night didn't we?