Friday, January 05, 2007

Doi Balci!



Dupa un timp, pe usa navalesc Britney Spears cu pampoane, un taliban in pijama cu miscari de Charlot, o diva din anii '3o cu pene de marabu roz spanzurate de gat, tunsa baieteste si pas zburdalnic, scufita rosie cu ochi alunecosi, impanata cu cuvinte destepte. Da-i zor, birjare!

La 12 noaptea se imbaiaza mastile si se urla un scurt si cuprinzator MUUUUUEEE! [Sa inteleg ,madam, ca sunteti eurosceptica? Sa intelegeti, mai bine, ca e o gluma fara substanta, poate! Ca suntem tineri si realitatea noastra e o mare zeflemea].

Gogoasa si printesa zburdara in caleasca lor rosie si spiridusul peruvian le conduse in picioarele ei desnude si imbujorate cu talpi negre si fara nici o remuscare.

E coada lunga la facut poza cu Dumnezeu si purtat nimbul divin o tara. 3 la 10 euro ca e super oferta.
Si de-atata lume, cainele si-a facut veacul intr-un dulap, cand curgeau artificiile altora pe noi.
Unde batu ora 3, se ridicara de pe canapea actorul si voinicul irlandez si zisera: Vrem sa facem gratar! Vazand atata entuziasm, stapana contrariilor le dadu sacul cu carbuni, le arata locsorul unde zacea vatra de mici primordiala, insfaca ziar si lemnisoare, le plezni un vatrai in urma si le zise noroc bun. Incercara ce incercara, zadarnic ce-i drept, caci pana nu veni unguroaica motociclista nu reusira nimic. Unguroaica lua focul cu binisorul, il imblanzi si fiat lux acesta isi plimba limbile ascutite si nerusinate pe surcele. Apoi stapana contrariilor statea la geam si privea cum focul lumina fata unguroaicei ca o
icoana de la Tretyakov. Cum toata noaptea-si inchina armele in fata ochilor ei care-mi aduceau aminte de :
"Impleticit m-am dus si i-am inchis Ochii umbrosi, trist strajuiti de coarne, Si-am tresarit tacut si alb când tata Mi-a suierat cu bucurie: - Avem carne!"
Si carnea a fost asezata pe gratar, desi se mai facuse o tentiva sa incerce fragezimea frumoasei cu ochi de pisica si mustaceli deasemeni.
In cusca de termopane prin care poti vedea stelele, pe gresia cognac miriapozii isi incercau suflul si falfaiala de maini. Intr-o hora unde defilau melodii tinere si melodii batrane, saltarete sau pline de miez, implinite in cuvinte rotunde si pline de carne sau despre plecarea in pas de cha-cha a sburatorilor. Melodii pline de povesti ii leganau pe miriapozi, ii legau si-i dezlegau, imbujorandu-le fetele si umpland sufletele cu amintiri care se nasteau sau amintiri care-si scoteau ghearele din uitare.La o bataie a pendulei mentale, dansatorii isi luara picioarele la spinare si se pliara care mai de care prin camere si saloane ca sa-si traga sufletele intre licori si licorne.

In vagauna cu scandura de bar controlorii de muzica isi scoasera limbile in colt de gura si incepura sa scobeasca in Rashnitel Kaputu' III dupa muzica de alean si de vreme cand urechile iti servesc a discerne mai multe. Aici defilara tinandu-se de mana regi ai depresiilor, chansonete, aromeli lautaresti, electrojazz, chillout, britpop pulpist, voci mieroase de jazz, suparati si muzica cu pickhammerul si bassul. Melodiile se impleteau cu judecatile si comentariile devoratorilor, cu inganatul vorbelor si exclamatiile de placere si o vesnicie trecu intre ei.
Stapana contrariilor pica secerata de oboseala langa dumnezeul adormit dintre esarfele dansei.
Auzi insa bazaitul petrecaretilor care se ridicara la ora 9 impinsi de un resort ascuns si trebaluira la dereticarea resedintei din fund de mahala.
Cand isi ridica capul din padurea de cuvinte din vis, nu mai era nici urma de sticle goale, cioburi si mucuri strivite.
Asa ca ultimii ramasi luara un mic dejun gras ca si cand nimic nu s-ar fi petrecut in mahalaua magica, in urma ne-a mai ramas doar o rochie de bal albastra [fara purtatoare] si o masca aurie.

7 comments:

Anonymous said...

mai-mai! da' chiar stapana contrariilor, nu alta. Sar si eu in link ca necioplitul( caci mi-am scotocit memoria vizuala degeaba) si sa-mi plesneasca ochiul, nu alta bre, auzi! vad imitatio icoana (ca sa inteleg, tzatzo, cat de nerusinate erau limbile de foc) si inspre superiorul paginii...sa fac apoplexie, soro! " meet gorgeous girls today!" aoleo! zic scup de trei ori in san si gandesc ca fata asta nu-i pe treaba ei. sa ne fac ea una ca asta! da'le necuratului de geamuri sau gemuri da' chiar asa pedepse n-am mai pomenit.

Tsavatar said...

Astept remuneratia in euro, dupa buget european pentru poze

muffin said...

de cata vreme vreau sa iti citesc blogul :-<
dar e asa tarziu si abia vad tastaura. promit ca voi citi, ca primele posturi mi-au placut :D

merimeriquitecontrary said...

:"> ma simt onorata.

merimeriquitecontrary said...

dar, vai, doamne, am sa va dau cu varf si-ndesat. :P

Zaza said...

ptiuuuu, nu ieream gogoashea, ieream Jobenu' Vorbitor!!! :))

La multi ani cucoana si absolut la mai mare!!!! :))

Anonymous said...

republica este recunoscatoare pentru link si se intreaba cate ceva despre eficienta gestului.