Monday, November 27, 2006

Ramasitele Zilei


Intrucat azi mi-a fost dat sa primesc un mail care mi-a oferit candid niscai observatii de digerat. Am digerat ce-am digerat si am ajuns la concluzia ca nu merita. Ei bine, nu merita sa ma exprim mereu ca din ghiveciul lingvistic.
Ca totusi casa tre sa-ti fie casa si masa, masa nu casa - haus si masa - tisch, sau cel putin nu intr-un singur post. Voi scrie deci de-acum incolo insemnarile in romana in neaosa limba de miere, pe cele in engleza in limba lui byron si ocazional voi mai arunca termeni nemtesti, grecesti, latinesti sau frantozesti, dar vor avea rastalmacire si ma voi abtine de la a le face tocana asa de pe fata.
Daca e vorba de comentat versuri sau texte din alta limba voi pune originalul. Si o voi da pe limba dorita chiar daca e alta.
As vrea sa ma arunc la picioarele celor trei cititori deranjati de abuzurile mele si sa le multumesc lu' mama, lu' tata, lu' colegii de platou, lu'conu'Fanica,lu'Tata Mita si salvati focile tropicale cu intestine verzi din Terebentina de Sud.

Aj vrea sa va atrag ochiul inspre cruntul adevar: Am concediat bulinele si bleumarinul in favoarea unei galbejeli de pergament din Vechiul Egipet cu pecetea de ceara rosie cu tot. Acu' is sora de aspect blogaristic cu Zazela. Si am facut aceasta miselie igzact cand rascitita in persoana a zburat spre tari mai umede si mai calde intru aceasta saptamana, ca sa salveze lumea de la distrugere. Daca m-o urechea mult prea stimata cand zboara inapoi in blogosfera si devin Van Gogh sa stiti de ce!

[Imnul Fetitelor Fortapufoasa si plimbat prin camera in imbracaminte corespunzatoare]

N.b.: Imaginea ne demonstreaza cum functineaza pervertirea intr-o piesa a lui Brecht [Opera de trei parale]montata anul asta de Teatrul de Stat din Timisoara jucata anul asta la Festivalul National de Teatru. Paranteza inutila: piesa proasta, scenografie geniala.

Si ,ca sa nu ziceti ca ati citit degeaba pana la capat, dau acadea: Un site despre de ce si cum [nu] se fac doctorate/mastere la Stanford in benzi desenate cu care puteti tortura prietenii doctoranzi in 3 pasi usor de urmarit cu idei de pus in practica razand cu lacrimi. Sa fie deci PhD [in romana doctorelu'] .

2 comments:

Zaza said...

acu vazui....

de ce sa te urechez, ma rog? ;))

merimeriquitecontrary said...

apai ca nu se face...ca ma iau dupa tine ca surioara mai mica...what next? azi un template, maine fardurile, poimaine cartile...
deci cum era cu urechea aia?