Thursday, November 02, 2006

Gicuta draga... ia' nu te mai bloggai atata!


Patlagica mea luminoasa, sfanta blogosfera acum si pururi si in vecii vecilor.Pana la Sfantul-Asteapta-Postul-Ca-Pe -Painea-Calda!

*Ia cablul de retea si-si face nod de spanzuratoare*

Ete fleosc,
Ce-i cu aceasta mare si glorioasa miscare de socializare obligat/fortata? Adica de ce sa nu-i lasi pe bloggerii incepatori sa-si construiasca publicul lor, daca-l merita si cei cu vechime acolo unde sunt, pe drept sau pe nedrept?
Daca un scriitor mi se pare plictisitor pana in panzele albe, ma strofoc nitel ca sa ma asigur ca dupa colt nu sare vreun iepure ca sa ma duca in jos pe a sa gaura [nu vorbesc de anumite orificii], dar apoi arunc cat colo cartea si schimb directia. Ce-i asa de greu sa faci asa cu un blog daca ti se pare ca a scazut calitatea posturilor lui? Ca nu mai are spark? Cei care sunt cei mai cititi de multe ori au si cate ceva de spus, ca un unic nu e mare branza, daca nu te place e doar o cifra.
Mai important e ce traznai mai legi si ce animale mai ai prin palarie/scafarlie, nicidecum notorietatea [Da, vis-a vis de mine locuieste Celebra Ghicitoare. Chiar o cheama Celebra] sau poate un desous doua din lumea blogereasca [desi o barfa, o maslina, o atentie daca te face sa razi e reteta perfecta pentru o seara romantica in doi: pisica si cu tine].
Eu imi apar saracia si nevoile si obsesiile si placerile la mine in batatura. Premisa lu' piticu' de fata este sa impart cu aia interesati cat de cat ce-mi vad ochii si in principiu lucrurile la care-mi zambesc ochii. De la carti pana la jocuri tembele. Cateodata imi vars naduful [desi incerc sa n-o fac prea des]. Nu propun schimb de linkuri sau alte aberatii de-astea care contrafac evolutia unui "blogea*". Imi ia ceva ochii cu cateva posturi bine scrise, povesti interesante sau pareri bine sustinute, il trec la blogroll. E un proces simplu si sanatos si-l recomand calduros [ca tot scriu cu degetele bocna].
Mi se absurd sa cersesti atentie asa dampulea [oi fi eu o dama venerabila, da' aud multe pe-acilea] doar pentru ca existi. Respectul, stimati numaratori de hituri, se castiga.Oricata promovare iti face X mare scula in bascula daca n-o meriti, bonsoar alivoar, de haram a venit, de haram isi face drumul inapoi. Imi plac statsurile ca aflu ce cuvinte cauta oamenii ca sa ajunga la mine, de par egzamplu: "rauri din padurile ecuatoriale"[blogul curgator] si "rabdare" [cand o sa am asa ceva se va deschide o prapastie si ma va inghiti] sau "poze corp uman"[care esti ma pervers? la loc comanda!].
Scriu cat pot de des cand ma apuca, am nevoie sa scriu si, fie ca scriu pentru a imparti cu alti ochi, fie ca scriu pentru ca scriu where the sun don't shine [stiu ca ce va ganditi la noaptea polara si voi]. Si daca nu va place, e un icsuletz in partea dreapta a ferestrei pe care puteti sa asezati soarecele si sa-l atingeti suav pe una din urechi.

Marghioala,
Carcotasa distrata

*cuvant deturnat de la gogu kaizer.


P.S. Poza cu dedicatie cersetorilor. Sluj, mes cheres, asa se cheama.

2 comments:

Anonymous said...

Avem o varietate de idei ce inconjoara orbita creierului nostru in fiecare secunda. Nu toti au talent in a scrie...dar unii se exprima atat de natural si totusi atat de profund. Imi place stilul tau, ti-am mai spus. Toti avem dreptul la vise si la libertate...asa ca just "keep on writing". Pentru ca fiecare idee conteaza...

Anonymous said...

iDisagree Rox. If you can't say something smart don't. I don't care how many coffees Gogu had today. I don't care if his dog died ,his girlfriend is cheating on him with his mom etc. Blogurile au devenit adesea un prilej de labareli pseudo-indelectuale care suna "profund" dar au continutul de idei al unui cartof murat. Nu propun castrarea ritualica a celor cu pricina, i know m,any of them and i like many of them dar nu sunt fortat sa ii promovez pentru ca i know them sau doar ca sa umflam blogosfera cu inca un sensless piece of shit. But maybe it's just me...