Saturday, November 04, 2006

Gagici in Renastere III




E misto ideea ca prin virtute si stapanire si gratie, madam te va lasa oarecum fara replica [sau vestminte] pe tine cel dedat placerilor lumesti. In primul tablou Minerva [aka Atena] il tine pe satyrul lui Bacchus de ciuf pentru a-i explica cam unde ar trebui sa bata viata dansului..In al doileaVenus il cam cucereste pe morocanosul Marte cu mintea pe facere de razboi si razbunari etc de-l lasa quasi in pielea goala [i.e.neajutoratvulnerabil] prin mai sus mentionatele ei calitati.

Desigur e valabila si reciproca in Nastagio degli Onesti [o serie de trei tablouri], Botticelli povesteste cum o dama oarecare respinge violent un petitor [care se sinucide], acesta se intoarce sub forma de fantoma si-i scoate inima cu sulita, urmarind-o forever and ever.


Ce vroiam sa spun de fapt cu aceste trei posturi e ca mi se pare de prisos toata mascarada asta cu femeia n-are drepturi, in care femeile de pretudindeni isi ard sutienele pe altarul "porcilor de barbati". Continui sa cred ca adevarata putere, fie ca apartine barbatului sau femeii intr-o relatie e o chestie tacit acceptata si in limita bunului simt. Femeile ar fi primit drept de vot si altfel decat prin taraboiul asta. Numai felul in care "niste porci" din astia v-au pictat arata destul respect si consideratie pentru voi. Mai pe neaosa rimglish: You had the power inca de cand a cules Eva marul din pomul cunoasterii marul cu pricina. Dar nu trebuie sa va dati cu fundul de pamant ca aveti asa ceva in mod egal cu barbatii, it takes brains to use it too.

Later edit: Sa fie clar, critica de fond se adreseaza ramasitelor feministe din ziua de azi care urla sus si tare ca barbatii ar trebui matrasiti. Doamnelor, dar egalitatea pe care o pretindeti unde a disparut? De unde atata superioritate rasiala? Nu cumva ati cazut domniile voastre in pacatul setei de putere?
Si de ce ai vrea sa urli sus si tare despre lipsa dreptului la avort sau contraceptie in Burkina Fasso, cand in afara faptului ca faci tambalau, nu faci nimic? Daca te intereseaza, ocupa-te si se stie ca lauda de sine nu miroase-a bine.

7 comments:

Corina said...

Stai asa, mai Maria. Faptul ca femeile au fost dintotdeauna capabile sa influenteze prin farmece tipice lor vointele barbatilor - pentru a obtine probabil avantaje derizorii, gen ceva mai multi bani pentru a-si cumpara o haina sau a merge la coafor - nu inseamna si nu va insemna niciodata ca femeile nu au fost discriminate in sfera publica. Femeile nu au fost scriitori valorosi, politicieni valorosi, ba chiar votanti valorosi din cauza unui sistem ce tine de cand neamul care le-a tinut intr-o pozitie de inferioritate fata de barbati. De aici revolutia feminista si arsul sutienelor, pe care le sustin si in continuare consider ca in unele situatii este inca nevoie de actiune afirmativa pentru a remedia relele produse de niste paradigme istorice discriminatorii. Nu sustin catusi de putin "ramasitele feministe din ziua de azi care sustin ca barbatii ar trebui matrasiti". Aia deja nu mai e ideologie feminista, ci frauda intelectuala. Asa ca bine ca ai pus acel "later edit", caci altfel te-as fi impuscat cu sete. Cat fight, nu altceva!

merimeriquitecontrary said...

Desigur nu condamn in nici un caz revolutia feminista, o admir oarecum, desi dupa parerea mea poate in conjunctura respectiva lucrurile puteau fi facute un pic altfel poate. Dar thumbs up pentru ele.
In furia mea impotriva acestor ramasite am uitat sa specific impotriva a ce ma ridic.
Sustin evident ca freespeechul le-a daunat unora si li s-a urcat egalitatea la cap. Cred ca egalitatea femeii cu barbatul in ziua de azi e o chestiune de bun simt, unde nu exista presupozitia superioritatii ca rasa, poate doar ca individ intelectualiceste vorbind.
O sa ramanem vesnic cu regretul de femeile n-au putut fi politicieni, scriitori si votanti valorosi in alte epoci ci doar privite ca "masina de spalat" "masina de calcat", "masina de facut copii", dar asta poate fi caught up acum, insa valoarea nu inseamna sa te bati cu pumnul in piept in vazul lumii pentru ca n-ai coaie. [hihi]
Ma intreb de mult timp urmatorul lucru: daca miscarea feminista s-ar fi intamplat mai devreme in istorie daca ar fi avut succes. Nu stiu ce sa cred, sunt doua idei care se bat cap in cap si anume, ca spre deosebire de negri, femeile de conditie sociala mai buna, au avut acces la "lumea barbatilor" un pic mai mult, deci ar fi stiut cum sa puna problema cealalta ar fi ca la fel ca si la servitori/sclavi erau sub un jug psihologic, in lumile respective, locul [fie el in familie sau societate] era unul din lucrurile esentiale in viata unui barbat/femei si nu prea se purta parasirea lui. Totusi revolutia franceza a reusit, dar n-o fi fost din cauza resurselor pe care le aveau la dispozitie burghezii? Femeile ar fi avut asa ceva? Hm.

Anonymous said...

Daca misc. feminista ar fi aparut mai dvrm in istorie they would have all been burned at the stake as witches sau exilate. Vezi Salem sau the story of Anne Hutchinson.

Anonymous said...

Si btw corina, affirmative action si pc are tearing america. Ponder upon this scenario: ai doi copii unul normal si unul handicapat. Cum crezi ca o sa ajunga cel handicapat la o stare de normalitate? By striving to become normal sau dandu-i o ciocolata ca e "special". Perks are not your friends. Dovada clara e ca femeile care reusesc sa beat us chauvinistic pig-men at our own game sunt cele ca Maggie thatcher sau Condoll..condolezz...aw forget it Rice care ajung acolo prin forte proprii nu doar pentru ca sunt femei sau negri sau handicapped ppl.
Hey, i'm fat! i want a better job! i have only graduated from high-school a month ago but i wanna be a CEO. Astept oferte!

merimeriquitecontrary said...

dragos,i'm not imaginary, i'm ontologically challenged.

Anonymous said...

daca ar fi dupa americani ..
woman = she man

merimeriquitecontrary said...

si evidentul gag australian: it'd be herstory.