Monday, September 25, 2006

Eye candy!

Fiat chocolux: doua dintre videoclipurile care imi fac limba sa se inverzeasca ca la chupa chups.
Citate memorabile:

"You're a nut, you're crazy in the coconut!"
"Since I left you, I found a world so new.../blue! (either way e frumooos de pica, trefla si caro)

Primul e unul din cele mai bune colaje de cliseuri de film creat vreodata.Spank that horse, ma'am!

Al doilea e un clip despre doi mineri care au ramas blocati intr-un put de mina. Sala de dans and all that jazz e paradisul ("welcome to paradise! have a drink!have a good time!) si minerul al mai batran se duce invartind spre rai iute de picior). Ideea de halucinatii e absolut superba si in plus totul e un fel de "death is a dancefloor" si nu o experienta de care sa ne agatam cu patetism si cenusa-n cap.Un fel de "lasa-i sa plece pe cei de la sub pamant S.R.L." cu cantec. (un fel de "daca exista nunta cu dar, de ce sa nu inventam si noi un parastas cu cantec).

Desfatati-va-ti, deci!




gogu kaizer does it again!

gogu kaizer a facut posesoarea acestui blog sa rada atat de tare incat a cazut de pe scaun si a aterizat ca un fulg de nea de 10 chintale deasupra pisicilor tinere si nelinistite care dormeau in pace langa sus-numitul scaun...aceasta a cauzat numeroase urlete stridente (de la pisici evident), zgarieturi adanci (la corazon si nu, numai), o bufnitura consistenta cauzata de partea dorsala a subsemnatei, punand-o insa acest ingrat gogu kaizer in situatia de a continua sa rada in ciuda averselor de durere grave.

cu alte cuvinte, chiar ea, augusta posesoare a adoptat temporar (ca omagiu adus domnului in albastru subliniat) stilul de scris la persoana a treia cu scopul de a scoate gogul kaizer din noi.
nu e prima oara ca cineva o face pe aceasta sa rada cu gura pana la urechi *ca-n bancul cu vrabia si polizorul* dar ultima oara cand a cazut de pe scaun de ras era in clasa a 5-a si un derbedeu tovaras la catarama a impins-o cu un zambet nonsalant.

desigur ca printre chicoteli dansa si-a adus aminte si de marele nostru poet al cenaclului flacara care a reusit performanta de a-si scrie ode siesi la persoana a treia ocupand multiple pagini extrem de necalitative ca hartie igienica... (prea lucioase si lustruite de la activitatile de pe aripioarele dorsale ale vremii) *adrian paunescu...mirobolantul centaur al mitologiei lu nea ceasca*
sau i s-a trezit in minte un anumit episod din dexter's laboratory, ala cu blackfoot facut ca un nature documentary (pe care nu l-a gasit pe youtube...dar se mai chinuie...si-l pune pe-asta cu "hello dear brother" :P).

Wednesday, September 20, 2006

Natura ca farama de corp, corpul ca farama de natura


Stimati tovarasi de joaca,
Intrucat bloggerul punct com face sotii care mai de care mai mancatoare de timp...abia dupa secole de gadilat tastatura am gasit de cuviinta a va informa despre o expozitie minunata care se ascunde in stomacul MNAC.
Finlandezul cu pricina a inceput sa faca poze undeva prin anii '70 cand i-a picat dansului fisa cum ca corpul dumisale este o parte din natura (erau si anii aceia ai marilor experimente muzicale si artistice...dupa campania lui elliot erwitt cu corpul uman gol ca un lucru firesc si cat se poate de natural) si cum ca acesta s-ar potrivi ca o manusa peisajelor. Astfel, dansul a trecut la treaba si si-a purtat corpul cu pricina prin diverse medii, s-a mulat pe natura, s-a prefacut in stanca, s-a pitulat in trunchiuri de copac, ca un adevarat cameleon s-a aliniat la culorile mediului, la luminile zapezii ca sa se ascunda ochiului uman, sa ne dea un challenge s.a.m.d. Rezultatul: expozitia The Journey of Arno Rafael Minkkinen care e absolut minunata, ciudata si fascinanta. Sincer, nu am vazut un corp atat de aproape de contorsionism, care spune un adevar de frunte despre oameni: acela ca seamana cu locul unde poposesc, si ne face sa descoperim si un paradox in asta: seamana doar din anumite unghiuri. Ca sa va pacaliti impreuna cu mine si cu maestrul iluzionist, vorba lui janis joplin, put on your high heel-sneakers si dati o raita pe-acolo ca sa va minunati.

Posted by Picasa

Sunday, September 17, 2006

Forget about love, i wanna fall in chocolate...




Let's Do It (Let's Fall In Love) Lyrics

birds do it, bees do it
even educated fleas do it
let's do it, let's fall in love
in spain, the best upper sets do it
lithuanians and letts do it
let's do it, let's fall in love

the dutch in old amsterdam do it
not to mention the finns
folks in siam do it
think of siamese twins

some argentines, without means, do it
people say, in boston, even beans do it
let's do it, let's fall in love

romantic sponges, they say, do it
oysters, down in oyster bay, do it
let's do it, let's fall in love

cold cape cod clams, against their wish, do it
even lazy jellyfish do it
let's do it, let's fall in love

electric eels, i might add, do it
though it shocks 'em, i know.
why ask if shad do it
waiter, bring me shad roe.

in shallow shoals, english soles do it
goldfish, in the privacy of bowls, do it
let's do it, let's fall in love

[disclaimer: varianta ellei fitzgerald e incomparabil mai buna decat oricare alta alive...va multumim domnule porter ca ati scris asta. thank youtube ca n-o au...]

Sticleeee goaleeee!




Am descoperit acum o vreme ca-mi face placere sa impart tot ce am cu altii (da, stimate doamne si preaslaviti gentlemeni). De la cuvinte frumoase, culori din coltul ochiului, melodii, poze, carti, cduri (desigur in cazul acestora doua din urma cu greu mai iau dansele drumul spre casa...*insinuating wink*) pana la foamyness (i.e. rants, plangaciosenii), lacrimi, urlete, isterie, durere (poate totusi mai putin dintr-astea).
Cu alte cuvinte aici se afla corabia mea construita intr-o sticla. Step into my ark if you dare sail away on display.
Acesta este motivul cat se poate de egoist si neprofesionist pentru care a rasarit blogul acesta.
La urma urmei exista atatea lucruri frumoase *fara numar, fara numar* incat oamenii trebuie bombardati cu ele.
(frumosul e fara doar si poate o chestiune de gust insa...aici intervine egoismul meu care va zice: na, luati mancati, acesta este gustul meu!)

Her Merriness


p.s. cartea de bucate indica pentru papilele ilustrative un chagall inaripat (cantiques IV) ca specialitatea zilei